La plataforma concedirà pròrrogues en casos puntuals si se li demana per escrit. Per ara s’han abonat més de 96.000 euros, vora dos terços dels més de 150.000 recollits

La Riuada Solidària al Francolí ha recordat als afectats de l’Espluga que tenen ajuts concedits que el dia 22 d’octubre s’acaba el termini per presentar la documentació acreditativa de les despeses realitzades per reparar els danys causats per la riuada. Aquesta és la condició que dona dret a cobrar els diners, segons contemplen les bases que han regit la concessió d’ajuts. Tanmateix, i donades les circumstàncies excepcionals de l’últim any, la iniciativa ciutadana ha acordat que si algú preveu que en aquella data no ho haurà pogut justificar encara, pot sol·licitar una pròrroga abans per escrit, via mail o presencialment a les oficines del Casal de l’Espluga.

Més del 60% dels ajuts abonats

Quan falta una setmana perquè es compleixi un any de la desgràcia, la Riuada Solidària ja ha abonat als damnificats, entre l’Espluga i Montblanc, fins a 96.219,19 euros dels 152.396,01 recollits, un 63,1% del total. En el cas de l’Espluga, en concret, fins a dia d’avui han rebut els diners un total de 21 projectes, dels 38 als quals es va atorgar l’ajut, per un import total de 71.554,19 euros. Això suposa uns dos terços del total de fons recaptats (el 65,7%), que pugen a 108.875,01 euros, i que es destinaran íntegrament als ajuts. Dos dels projectes, amb un ajut concedit per valor total de 16.197,55 euros, ja han demanat la pròrroga. Als 15 restants, que sumen 21.123,27 euros més, se’ls ha demanat que en aquestes dues setmanes presentin la documentació requerida, o bé que sol·licitin la pròrroga.

En el cas de Montblanc, de les 24 sol·licituds concedides, 14 ja han estat abonades als afectats, per un import total de 24.665 euros, que suposen un 56,7% dels 43.521 euros recaptats. Dues s’han donat per a habitatge habitual, 4 a empreses i negocis, 2 a comunitats de regants, 1 a altres habitatges i 5 a magatzems i construccions agrícoles. També s’ha fet lliurament d’un primer romanent que s’ha generat a Protecció Civil de Montblanc, a l’espera de si en sorgeixen més. En aquest cas, els afectats amb ajuts confirmats que encara no han cobrat tenen fins al 22 de novembre per justificar les seves despeses.

En paral·lel, la Riuada Solidària al Francolí, en coordinació amb altres institucions locals de l’Espluga, prepara algunes accions per commemorar el primer aniversari, que anunciarà pròximament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.