La plataforma ciutadana Riuada Solidària va néixer de la resposta solidària posterior a l’aiguat. D’aquella empenta i les ganes d’ajudar en va sorgir la idea de recaptar diners per a les famílies i negocis afectats pels estralls. Tot va començar a l’Espluga de Francolí el 25 d’octubre del 2019 i pocs dies després seguiria a Montblanc. Les dues seccions locals van obrir canals per fer donatius econòmics i van començar a organitzar un seguit d’activitats.

LA RIUMUNTADA

El primer cap de setmana d’activitats solidàries es va celebrar del 22 al 24 de novembre a l’Espluga de Francolí. Prenia el nom de Riumuntada i aplegava 24 activitats en molts punts del municipi. Música en directe, tastos de vins, taules rodones, espectacles infantils, màgia, ioga o un dinar popular van ser algunes de les propostes.

PROGRAMA D’ACTES DE LA RIUMUNTADA – 22 al 24 de novembre del 2019

Res és en va

La imatge més simbòlica de la Riumuntada va ser la performance dels paraigües blaus amb gairebé un miler de participants que va recórrer la zona zero de l’aiguat a l’Espluga, des de la seu de Drac Actiu fins a la Font Baixa, i va culminar amb la lectura del text “Res és en va” en record i homenatge a les víctimes de la riuada.

GALERIA D’IMATGES: Les millors fotografies de la Riumuntada

Cap de setmana solidari a Montblanc

Del 29 de novembre a l’1 de desembre del 2019 Montblanc va viure un cap de setmana festiu i cultural ple d’activitats amb l’objectiu de recaptar fons per als afectats dels aiguats del 22 d’octubre. Es van organitzar una vintena d’actes gràcies a la implicació del teixit associatiu i es va repetir l’experiència de la performance, també a la llera del riu amb els paraigües blaus, però amb final al Pont Vell.

PROGRAMA D’ACTES A MONTBLANC – del 29 de novembre a l’1 de desembre del 2019

GALERIA D’IMATGES: Les millors fotografies de la Riuada Solidària a Montblanc

El Gran Concert de la Riuada Solidària

La darrera gran activitat de la Riuada Solidària va citar a l’Espluga de Francolí alguns dels grups d’èxit del panorama musical català. A l’aparcament del pavelló del Casal de l’Espluga s’hi va alçar una carpa de grans dimensions per encabir centenars de persones atretes per un cartell de luxe. Buhos, Itaca Band, Portobello, Joan Rovira i Banda Neon van portar la seva música a la Conca de Barberà el dia 22 de desembre. Música, festa i, sobretot, solidaritat per donar una empenta als damnificats de l’aiguat.

GALERIA D’IMATGES DEL GRAN CONCERT

VÍDEO RESUM DEL CONCERT

A més a més, arreu del país també es van celebrar altres activitats, organitzades al marge de la Riuada Solidària, però que van aportar part dels seus beneficis a la mateixa causa.

RESULTAT FINAL: Més de 150.000 euros de recaptació

Durant el mes de maig del 2021 la Riuada Solidària al Francolí va culminar l’abonament dels ajuts als afectats pel desastre natural, per un import global de 152.396,01 euros. A través de les donacions i les nombroses activitats solidàries, a l’Espluga de Francolí es va assolir una suma de 108.875,01 euros i a Montblanc van ser 43.521 euros.

GRÀCIES! 👏